четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Avène: термална вода и слънцезащитен крем

Здравейте, момичета!
От доста време се опитвам да водя редовно блога си, при това искам да е на два езика - руски и български, но както виждате засега не ми се получава. Има толкова много неща за козметика и грима, които мога да споделя с вас, но не намирам време...
Тази статийка трябваше да се появи в блога ми още в средата на април (!) тази година. А повода беше първата среща на бюти блогъри в България, организирана от Avènе. По принцип, аз не бих казала, че мога да нарека себе си български бюти блогър, все пак канала ми на Youtube, и този блог са на руски език. Но моята приятелка PolinaSofia ме нави да отида с нея, все пак това е нещо ново за България, и ако в други държави нещо подобно се случва редовно, то тук тъкмо се заражда. Стана ми любопитно и се записах (количество възможни поканени блогъри беше ограничено). Презентацията беше по-скоро за аудитория покупатели, но имаше доста интересни неща за самата марка, тъй като преди да посетя тази среща не съм ползвала нито един продукт на Avènе и единственото, което знаех за нея, беше че е френска (как познах:).
Няма да описвам в подробности за какво си говорихме на тази среща, най-важното беше, че Avènе събра на едно място голяма част от българските бюти блогъри, които преди това не се събираха на подобни срещи и дори не се познаваха в реален живот (с няколко изключения).
И разбира се Avènе не ни остави без подаръци. Трябваше да подберат нещо универсално, което може да се ползва от всички бюти-блогърки независимо от типа на кожата и възрастта им. Затова не се учудих, когато в пликчето си видях термална вода (150 мл). Не бих казала, че бях разочарована, това все пак е един от най-продаваните им продукти, а и моята термална вода от Vichy беше към края си и така или иначе не ме устройваше. Общо взето на този подарък се зарадвах, доста освежаващо действа в летните жеги. А и освен това термалната вода е богата с минерали, не дразни кожа (=подходяща е дори за чувствителна кожа). Действа по-освежаващо от измиване на лице с вода или с който и да е козметичен продукт, а нали разбирате, че през лятото няма как да си измивате лицето толкова често, колкото ви се иска. Пръскам няколко пъти върху лицето и деколтето си - и усещам моменталната свежест.
Пръска се с фини малки капчици, които дори не се усещат върху кожата (за разлика от термалната вода на Vichy, която след няколко седмици ползване започна да се пръска с огромни капки, които се стичаха по лицето ми, започнах да я ползвам само когато съм без грим). 
Друго нещо, което намерих в пликче с подаръци, беше слънцезащитен крем Sun reflexe solaire с фактор 50+, най-новият им продукт (към април тази година, може сега да имат нещо по-ново).
Ще ви призная - нито веднъж не съм ползвала този крем. Кожата ми бързо хваща тен и максималният фактор на защита, който ползвам, е 30. Доколкото разбрах, този слънцезащитен крем става за продължителни разходки навън, когато времето се затопля и температурите се повишават неочаквано и времето може да ви завари неподготвени, или ако отивате да карате ски/ да се разхождате из планина. Този крем определено е за хора със чувствителна кожа, която бързо изгаря на слънцето и не хваща тен. Срокът му изтича през декември тази година - много бързо според мен.
За съжаление нищо не мога да кажа за този крем освен това, че много приятно мирише (като всеки слънцезащитен крем), концистенцията му е средна, плътен е, но се разнася приятно и бързо се попива в кожата. Както вече споменах, нямах възможност да го тествам в действие. 
Както виждате, не може да се угоди на всеки, но ми беше приятно внимание от страната на Avènе (макар че знам, че по такъв начин те инвестират в нов вид реклама на своята продукция - през публикации на бюти блогъри). 
На 23-ти октомври ще има още една подобна среща, и този път обещавам да я отразя в блога си без да чакам половин година:)
А засега пожелавам приятен уикенд на всички!

Няма коментари:

Публикуване на коментар